Mijn hart breekt als ik dat krijsen op het consultatiebureau hoor!

Mijn hart breekt als ik dat krijsen op het consultatiebureau hoor!

"Ons kindje van bijna 1 jaar is niet gevaccineerd. Ik heb heel lang getwijfeld en gezocht naar informatie en beetje bij beetje is het steeds duidelijker geworden dat we die prikken niet willen.

Mijn intuïtie was heel sterk ‘tegen’: als ik me voorstel dat ik mijn kindje vaccineer word ik helemaal gek. Ik kan het niet verklaren maar ik moet er niet aan denken – het is een heel sterk gevoel en dat zegt op zichzelf natuurlijk al genoeg.

Maar we hebben er ook heel goed over nagedacht. We zijn alle vaccins zo’n beetje afgegaan. Van difterie dachten we meteen al van dat is niet nodig, maar we zitten 6 km van Staphorst vandaan en daar heerst natuurlijk de angst voor polio. Iedereen denkt dat als je polio hebt dat je dan meteen in een rolstoel zit maar we zijn ons echt gaan verdiepen in deze ziekte en het kan zo mild zijn dat je niet eens in de gaten hebt dat het polio is omdat het zo lijkt op een normale griep. Toen viel polio ook af.

We hebben dieren en mijn ouders wonen op het platteland dus we hebben nagedacht over tetanus. Ik heb dat stuk over tetanus op Vaccin Vrij! gelezen en dacht OK, dat hoeft dus ook niet.

En de kinderziekten die lijken ons juist heel belangrijk om door te maken. Ik geloof dat die ziekten een bepaald doel hebben – er zijn voor een bepaalde geestelijke en lichamelijke ontwikkeling die belangrijk is voor de persoonlijke ontwikkeling van het kind. Ze heten niet voor niets kinderziekten. Horen er gewoon bij.

We lopen bij een antroposofisch arts en die raadt aan om met 1 jaar te enten met de DTP – de kinkhoestcomponent wordt weggelaten vanwege de bijwerkingen – en dan in combinatie met druppels en Vit C ter ondersteuning. Maar het voelt niet goed. Ik vind het ook vreselijk als ik op het consultatiebureau ben en een kindje de prikken krijgt. Mijn hart breekt als ik dat krijsen hoor – echt vreselijk. Hoe kunnen ze het doen – mensen weten gewoon niet wat er ingespoten wordt, als ze het wel wisten zouden ze het niet doen.

In maart hebben we een afspraak met een homeopaat om te kijken of we nog met korrels iets kunnen doen. Er zijn natuurlijk meerdere manieren waarop je aan immuniteit kunt werken. Wij zijn ook heel bewust bezig met onze voeding. Al die antibiotica bv. die in vlees zit, daar klopt ook niets van. Als we daar nou eens goed over voorgelicht zouden worden!

Vrienden van ons begrijpen wel waarom wij niet willen vaccineren, maar in onze familie ligt dat moeilijker – we hebben het er eigenlijk niet over. We zorgen gewoon dat we zelf goed weten waar we mee bezig zijn.

Het boek “Vaccinaties doorgeprikt” heeft me heel erg geholpen, ik zou dat boek aan iedereen aan willen raden. Echt geweldig. In het boek staat dat er tussen de 5 en 10 kinderen per jaar sterven aan vaccinaties. “Waar zijn we mee bezig! Hoe kan dit, en hoe kan het dat we er niets van horen. Het staat niet in de krant, maar het zal je kind maar zijn”.

Ik werk in de gehandicaptenzorg en ik hoor van ouders die kinderen hebben die ernstige aandoeningen hebben - bv. epilepsie - dat ze ervan overtuigd zijn dat het door de prikken veroorzaak is . Of ouders die een film hebben van hun kind voor en na de inentingen – een totaal ander kind – en die toch niet snappen hoe het nou komt. Ja, jij en ik weten het maar zij niet.

Ik ontmoet ook veel mensen om mij heen die denken dat het verplicht is. Ook raar. Dat heeft ook te maken met de slechte voorlichting.

Ik wordt er heel strijdlustig van. Wil me echt inzetten en mensen informeren. Ik vind het echt heel erg wat er gebeurt en ik vind dat het niet kan, dus ja – ik hoop dat het snel zal veranderen. Als je zou weten wat je inspuit doe je het niet. We worden gewoon bang gemaakt.

Afijn, ons kindje is heel gezond – hij heeft een keertje koorts gehad met doorkomende tandjes en paar keer verkouden maar dat is het eigenlijk. Het is een sterk kindje, heel vrolijk en opgewekt, iedereen zegt het ook altijd, en dan denk ik dat is toch niet raar. Gewoon zoals het hoort te zijn!"

Ineke, Meppel, opgetekend door Door Frankema (www.vaccinvrij.nl)