Nieuws item

Autisme in kinderprik, steeds mee bewijzen voor relatie tussen autisme en vaccinaties

Autisme komt steeds vaker voor. Inmiddels lijdt in de USA één op de 150 kinderen aan autisme of aan het aanverwante Asperger Syndroom, dat is 5 keer meer dan het Downsyndroom en 3 keer meer dan kinderdiabetes. Wetenschappers zoeken naarstig naar een oorzaak van deze bijna epidemisch cijfers. De gebruikelijke verklaring voor het optreden van autisme, een ontwikkelingsstoornis die wordt gekenmerkt door afwijkingen in sociaal gedrag, verstandelijke eigenschappen en verbale communicatie, is dat het om een genetisch defect gaat.

Dit artikel is met toestemming overgenomen van het blad Ode nummer 59 september 2003

 

Autisme komt steeds vaker voor. Inmiddels lijdt in de USA één op de 150 kinderen aan autisme of aan het aanverwante Asperger Syndroom, dat is 5 keer meer dan het Downsyndroom en 3 keer meer dan kinderdiabetes. Wetenschappers zoeken naarstig naar een oorzaak van deze bijna epidemisch cijfers. De gebruikelijke verklaring voor het optreden van autisme, een ontwikkelingsstoornis die wordt gekenmerkt door afwijkingen in sociaal gedrag, verstandelijke eigenschappen en verbale communicatie,  is dat het om een genetisch defect gaat.

 

Dat ligt voor de hand, omdat het in bepaalde gevallen een familiekwaal is, waarbij jongens 4 keer meer kans lopen dan meisjes. Maar genetische afwijking biedt geen verklaring voor de explosieve toename. Vandaar dat Mothering (nov/dec 2002) uitgebreid stilstaat bij een ander mogelijkheid, namelijk dat kindervaccinaties wel eens de boosdoener kunnen zijn. Autisme nam een vlucht nadat in de afgelopen 10 jaar de vaccinatieprogramma's werden opgeschroefd. Hepatitis B  en Hib werden aan het begin van de jaren negentig toegevoegd aan de toch al intensieve vaccinatiecampagnes van de eerste 6 levensmaanden. (In Nederland is Hepatitis B geen vast vaccinatie,  Hib sinds 1993 wél)

 

In veel van deze vaccinaties zit het conserveermiddel thimerosal, dat voor 50% uit kwik bestaat. Deze stof, die wordt gemaakt door de farmaceutische fabrikant Eli Lilly,  werd 60 jaar geleden door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) goedgekeurd. Thimerosal is volgens Mothering niets minder dan een ernstig gif, vooral voor het zich snel ontwikkelende kinderbrein. Voor het tijdschrift is het dan ook geen toeval, dat thimerosal aan vaccins werd toegevoegd enkele jaren vóórdat de Amerikaanse psychiater Leo Kanner in 1943 voor het eerst autisme ontdekte,  toen een nieuw ziektebeeld.

 

Toen Hepatitis B- en Hibvaccins in de jaren negentig werd ingevoerd, schoot de dosis Thimerosal dusdanig omhoog dat baby's nu via vaccinaties 3 maal meer kwik binnen krijgen dan voorheen.

 

Wanneer het standaardregime, aangeraden door de Amerikaanse gezondheidsautoriteiten wordt opgevolgd, krijgen kinderen, afhankelijk van de fabrikant van het vaccin, over een periode van 18

maanden hoeveelheden tot 237,5 microgram kwik binnen. Als je bedenkt dat USA milieuautoriteiten 0,1 microgram per kilo lichaamsgewicht per dag maximaal toelaatbaar achten,dan krijgt de gemiddeld 5 kilo wegende baby tijdens de tweemaandelijkse vaccinatiebezoeken 125 keer de maximaal toelaatbare dosis te verwerken. De autoriteiten bagatelliseren deze overdosis met de suggestie dat de toegestane dosis van 0,1 microgram per kilo lichaamsgewicht per dag over een periode van 180

dagen wordt uitgesmeerd (de eerste 6 maanden).  De werkelijkheid is anders; het kind krijgt in 3 dagen, tijdens de tweede,vierde en zesde maand, alles te verwerken.

 

Het Canadese blad Adbusters (maart./april 2003) schrijft dat kinderarts Neal Halsey in de zomer van 1999 al zijn zorgen uitte over Thimerosal. Halsey was destijds voorzitter van het comité voor besmettelijke ziekten van de Amerikaanse vereniging van kinderartsen. In samenwerking met Public Health Services ging er een brandbrief uit met de aanbeveling thimerosal uit de vaccins te halen.

Twee jaar later deden de Amerikaanse gezondheidsautoriteiten op basis van bestanden van een verzekeringsmaatschappij onderzoek naar autisme en thimerosal. Hun oordeel was ondubbelzinnig: hoe meer thimerosal een baby binnen krijgt hoe groter de kans op autisme. De resultaten werden echter nooit openbaar gemaakt.  In plaats daarvan werden de oorspronkelijke onderzoeksresultaten gewijzigd door de bestanden van de verzekeringsmaatschappij te verdunnen met jongere kinderen, te jong om de schadelijke effecten van thimerosal te ontdekken.

 

Het is onduidelijk of Eli Lilly wist van deze praktijken.  De verschillende rechtszaken die zijn aangespannen, werden afgeblazen toen de toegang tot de archieven van Eli Lilly werd verboden.

Maar inmiddels is zoveel commotie rondom de explosieve toename van autisme, dat thimerosal in een aantal landen, waaronder Nederland maar controleer de stand van zaken op de websites genoemd op het einde van dit artikel, niet meer standaard aan vaccins wordt toegevoegd.

 

Voor kinderen die al door kwik zijn vergiftigd, komt Positive Health (juli 2003) met mogelijkheden om te ontgiften. Met name de homeopathie heeft de laatste jaren goed werkende oplossingen gevonden in de vorm van substanties die zijn gebaseerd op de vaccins zelf.  Het blad beschrijft enkele casussen waarbij kinderen na inentingen steeds meer autistisch werden, uiteindelijk weer herstelden.

 

Tijn Touber

Ode september 2003

 

Meer informatie:

www.nvkp.nl

www.autismresearchinstitute.com

www.autism-mercury.com

www.canfoundation.org

www.safeminds.org

www.whale.to/vaccines/ingredients.html

www.vaccine-info.com

 

Naschrift redactie Kritisch Prikken

 

In Nederland is het Hep-b vaccin opgenomen in het Rijksvaccinatieprogramma opgenomen voor specifieke doelgroepen. Het vaccin dat men gebruikt in het kader van het Rijksvaccinatieprogramma HBVAXPRO  bevat geen thimerosal.  Andere commercieel verkrijgbare hep-b vaccins in Nederland bevatten wel thimerosal.  Het vaccin tegen Hib (Haemophilus influenzae type b)  dat men in Nederland gebruikt in het kader van Rijksvaccinatieprogramma, bevat ook geen thimerosal.

 

Naar inziens van de NVKP is men in de Verenigde Staten teveel gefocussed op één specifieke stof die autisme kan veroorzaken.  Autisme is een complexe verstoring waarbij de stapeling van 10-tallen vaccins in korte tijd een te grote belasting vormen en daardoor kunnen zij bijdragen aan de ontwikkeling van autisme.  Deze problematiek zien wij ook in Nederland gemeld worden door ouders na bijvoorbeeld BMR of de combinatie DTP-BMR.