Copy
Vaccineren is een keuze en de eigen verantwoordelijkheid!
Vaccineren is vrijwillig en op eigen risico!

NVKP Nieuwsbrief 20 maart 2020


When there is a risk, there must be a choice
Beste,
Een Nieuwsbrief met de vertaling van ‘Pandemic statement’, ‘Verklaring over de pandemie’, die het EFVV heeft gepubliceerd en wordt onderschreven door de NVKP, als lid van EFVV (Europees Forum voor Vaccinatiewaakzaamheid, European Forum for Vaccine Vigilance).

Het is een antwoord op vragen die bij velen leven en aan de NVKP worden gesteld over de wereldwijde uitbraak van het Corona-virus, die vanuit China enkele weken geleden ook Nederland heeft bereikt.

Het is een vreemde tijd. In het journaal heeft u de lege straten, met alleen politiepatrouilles, van Parijs kunnen zien en natuurlijk de speech van Mark Rutte, die met het noemen van het woord ’groepsimmuniteit’ veel heeft losgemaakt en waarover o.a. RTL bericht; Waarom is het 'goed' dat gezonde mensen het coronavirus krijgen?

Evenementen worden afgelast, scholen, zwembaden, winkels en wat al niet meer zijn dicht en thuiswerken is voor velen verplicht. De WHO dringt aan op meer vergaande, drastische maatregelen. Het zal nog verder gaan.........

Angst wordt gecreëerd, maar weet dat er naast het in deze verklaring genoemde Chloroquine en vit. C meer preventie- en behandelingsmogelijkheden zijn bij de complementaire geneeswijzen zoals homeopathie. natuurgeneeswijzen e.d.
Bovenal mag gelden; investeer in gezondheid van lichaam en geest!

Verklaring over de Pandemie
Verklaring over de pandemie door EFVV (Europees Forum voor Vaccinatiewaakzaamheid),
en wordt door de NVKP onderschreven.
Luxemburg, 17 maart 2020
 
Op woensdag 11 maart 2020 heeft de WHO het Covid-19 coronavirus tot pandemie verklaard. We zijn nu getuige van de gevolgen van dit besluit.

Hoewel het duidelijk is dat een ernstige epidemie ons continent treft, is de reactie daarop overdreven en contraproductief. De wijdverbreide angst gegenereerd door de non-stop massa media stroom van "informatie" over het aantal nieuwe gevallen, totale infecties en sterfgevallen is op zich een bedreiging voor de volksgezondheid. Waar evenwichtige en praktische informatie had kunnen bijdragen aan het indammen van de epidemie, zijn we nu getuige van massahysterie en hamsteren. De extreme angst die zich onder de bevolking verspreidt, leidt tot irrationeel gedrag in plaats van solidariteit. Draconische maatregelen veroorzaken nog meer en onnodige economische verliezen, die op termijn veel destructiever kunnen blijken te zijn voor de samenleving dan het virus zelf.

EFVV betreurt ten zeerste dat beschikbare en effectieve medicatie, zoals het medicijn Chloroquine en hoge dosis vitamine C-behandeling die met succes in China en Singapore wordt gebruikt, nooit is overwogen in de strijd tegen de ziekte in Europa. Er moet rekening worden gehouden met het advies van werelddeskundigen zoals de Franse professor Didier Raoult over deze kwestie.

In plaats daarvan richten alle verwachtingen zich op een nog niet bestaand vaccin. Als een dergelijk vaccin een vergunning zou krijgen, zou het EFVV een mondiaal mandaat onaanvaardbaar vinden. Dit zou volledig in strijd zijn met de keuzevrijheid voor medische behandeling voor elke burger, vastgelegd in en gegarandeerd door de Neurenberg code. Evenmin zou een vaccin met een vergunning zonder de juiste grootschalige, dubbelblinde, placebo-gecontroleerde werkzaamheid en veiligheid studies nooit aanvaardbaar zijn. Als dergelijke veiligheidsmaatregelen niet worden genomen, kan het middel heel goed erger blijken dan de kwaal.

Bovendien dringen wij erop aan dat elk land zijn vrijheid behoudt om te beslissen over zijn eigen gezondheidsmaatregelen in plaats van te worden onderworpen aan een WHO-voorschrift. EFVV roept daarom elk land wereldwijd op om de informatiestroom te controleren, de mediahype te stoppen, rationeel te blijven in haar beleid en zich te onthouden van nog meer paniek zaaien dan er nu al is.

Lees ook de oorspronkelijke tekst...
Bronnen:
Hartelijke groet,
 
Anne-Marie van Raaij-Schouten, voorzitter
Blijf bijwerkingen melden aan Lareb!

En uw ervaringen naar ervaringen@nvkp.nl

NVKP

Nederlandse Vereniging Kritisch Prikken
Prins Hendriklaan 5b
3972 EV  Driebergen

Infolijn: 088 – 0350200 (zie  www.nvkp.nl  voor de tijden van bereikbaarheid)
Internet: www.nvkp.nl
Facebook: Kritisch.Prikken op Facebook
E-mail: info@nvkp.nl
 
Lidmaatschap
Wijzigingen  (e­mail, rekeningnummer, adres): 
ledenadministratie@nvkp.nl
Eveneens voor opzeggingen, vóór 1 november van het lopende jaar.

NVKP Banknummer NL75 INGB 0000 752360

Wilt u een bedrag schenken of onze vereniging in uw testament opnemen? Dat kan naar NVKP banknr. NL75 INGB 0000 7523 60.
Wij danken u bij voorbaat.
Facebook
Website
Email
Copyright © 2020 Nederlandse Vereniging Kritisch Prikken, All rights reserved.

Onze gegevens zijn:
Nederlandse Vereniging Kritisch Prikken Prins Hendriklaan 5 B Driebergen, 3972 EV Netherlands
Wilt u uw gegevens aanpassen?
U kunt uw gegevens wijzigen of afmelden van deze lijst. Voeg me toe aan je adresboek
NVKP-Privacybeleid


Email Marketing Powered by Mailchimp