Zijn ongewenste reacties op een vaccinatie te verminderen?

Zijn ongewenste reacties op een vaccinatie te verminderen?

Zie het antwoord op de vorige vraag.
Het gebruik van vitamine C kan een bijdrage leveren aan het verminderen van een reactie op een vaccinatie door de ontgiftende werking op toxische stoffen. Tevens doet het lichaam voor het doormaken van stress, die onvermijdelijk bij elke vaccinatie optreedt een groter beroep op vitamine C en is het raadzaam dit extra toe te voegen, daar de mens deze vitamine niet zelf kan aanmaken, maar afhankelijk is van de dagelijkse inname door voeding of via extra supplementen.
Wanneer deze extra aanvoer ontbreekt, onttrekt het lichaam in noodgevallen vitamine C aan de eigen weefsels. Met als gevolg: verzwakking van botten en vaatwanden (botbreuken en bloedingen).
Koorts als reactie op een vaccinatie is heel zinvol. Het is het antwoord van het lichaam om hard te werken aan het ontgiften en verwerken van de vaccinatie. Er zijn middelen en methoden om de koorts op een natuurlijke wijze te helpen verteren, als de koorts te heftig wordt.

Gedeeltelijk.
 

Veel artsen of verpleegkundigen adviseren een koud nat lapje op de plek van de prik te houden om zwelling en pijn te verminderen. Dat kan geen kwaad, hoewel het niet bekend is of het werkelijk helpt. Het gebruik van een ijskoud nat lapje of een ijsklontje op de injectieplaats wordt afgeraden. Door te sterke afkoeling wordt de doorbloeding van de spieren namelijk verminderd. Ook van het masseren van de plaats van de prik is het effect niet aangetoond. Maar omdat lichamelijk contact tijdens en na het vaccineren wel goed is, kunnen kinderen er toch baat bij hebben. Tegen koorts helpt luchtig kleden, minder toedekken en zo nodig lauwe afwassingen. Laat kinderen met temperatuurverhoging altijd goed drinken. Een dag of twee wat minder goed eten is niet zo erg.