Nadelen vaccineren

Nadelen van vaccineren

Hygiënehypothese opnieuw bezien

Meer allergie en auto-immuunziekten door uitroeien infecties.

In de 20e eeuw groeiden kinderen op in een steeds schonere omgeving met betere voeding en drinkwater. Als gevolg hiervan en vanaf de jaren ’70 mede door de vaccinaties zijn alle kinderziekten in ernst afgenomen en vervolgens bijna verdwenen, vooral in de westerse landen.


Tegelijkertijd ontstond in deze landen een dramatische verschuiving van acute naar chronische ziekten zoals allergieën en auto-immuunziekten, vooral die laatste decennia. De jaren ‘60 generatie, die de meeste kinderziekten doormaakten, kampte veel minder vaak met allergie of auto-immuunziekten. Sommige immunologen vermoedden een verband.


De onderzoekers van de zogenaamde hygiënehypothese hebben een aantal belangrijke ontdekkingen gedaan die dit verband kunnen verklaren. Zij ontdekten het grote belang van op jonge leeftijd in aanraking komen met voldoende infecties om zodoende een gezond immuunsysteem te ontwikkelen.

Lees meer over deze belangrijke ontdekkingen in dit artikel.


Toename kankergevallen door uitroeien infectieziektes met koorts

Uit veel epidemiologisch onderzoek blijkt dat koorts preventief werkt tegen kanker. Wetenschappers weten nu steeds beter hoe dit komt. Men vermoedt dat het toenemend gebruik van koortsverlagers en middelen om koorts te voorkomen, zoals vaccinatie tegen kinderziekten, een reden is van de wereldwijde stijging van kanker.

Lees hier het artikel: Toename kankergevallen door uitroeien infectieziektes met koorts


Wetenschap over autisme / ADHD en het verband met vaccinaties, geactualiseerd december 2010

Er zijn een groot aantal wetenschappelijke artikelen geschreven over de gevonden afwijkingen in het immuunsysteem bij autisten in relatie tot hun darmproblemen op jonge leeftijd. Is er een verband met vaccinaties? In dit artikel de stand van zaken met linkjes naar de samenvatting van genoemde publicaties in pubmed (bibliotheek van peer reviewed onderzoeken)

Wetenschap over autisme / ADHD en het verband met vaccinaties


Cell over een onderzoek naar verband hygiëne hypothese de groei van auto immuunziektes en de rol van vaccinaties

In 2004 is een artikel gepubliceerd in Cell, met betrekking tot de relatie tussen een verminderde hoeveelheid T-geheugencellen en de stijging van auto-immuunziekten. De onderzoekers hebben ontdekt dat een daling van de infectiedruk, bijvoorbeeld door vaccinaties tegen kinderziekten, zorgt voor een daling van T-geheugencellen en de stijging daardoor van auto-immuunziekten. Onderzoekers hebben dit mechanisme blootgelegd bij proefdieren.

Vertaald en samengevat in het Nederlands:   Homeostatic Expansion of T Cells during Immune Insufficiency Generates Autoimmunity