Ouders en zwangeren

Wat te doen bij kinderziekten

Bof, mazelen, rodehond, kinkhoest, roodvonk, waterpokken, en ook de zogenoemde ‘vijfde ziekte’ en zelfs de ‘zesde ziekte’ worden kinderziekten genoemd vanwege hun karakteristieke verloop en de leeftijd waarop zij bij voorkeur optreden.

Lees meer

Keuzemogelijkheden

Hoe kom ik als ouder tot een verantwoorde keuze voor mijn kind? Het is uw keuze én verantwoordelijkheid. Is afwijken van het RVP schema mogelijk? Welke keuzemogelijheden zijn er? Het is een van de belangrijkste beslissingen, die u voor uw kind gaat nemen. Neem er de tijd voor.

Lees meer

Oudergroepen

Heeft u behoefte om - anders dan via sociale media - ervaringen uit te wisselen met ouders die ook vragen hebben over de beslissing wel, gedeeltelijk of niet het Rijksvaccinatieprogramma te volgen?

Lees meer

Ervaringsverhalen

Ervaringsverhalen over bijwerkingen van vaccins, met het melden ervan aan Bijwerkingencentrum Lareb, ervaring in de omgang met gezondheidswerkers of ervaring met het (vaccinvrij) doormaken van een kinderziekte, alle verhalen zijn hier gebundeld.  
Wilt u uw eigen ervaring delen? Schrijf ons uw verhaal, waarvoor bij voorbaat onze dank.

Lees meer

Veelgestelde vragen

De NVKP heeft eigen antwoorden geformuleerd op al eerder gestelde 49 vragen en antwoorden van het RIVM. De NVKP heeft daar een aantal extra vragen en antwoorden aan toegevoegd.
Op actuele vragen over BMR, HPV en Additieven zijn eveneens antwoorden te lezen van RIVM en NVKP.

Lees meer

Ziekten en vaccins

Een overzicht van de meest voorkomende ziekten, vaccins en bijsluiters (kennisbank).

Meer over ziekten, vaccins en bijsluiters

Vind een behandelaar bij U in de buurt

Voor informatie over vaccinaties en het behandelen van vaccinatieschade kunt u ook contact opnemen met een behandelaar, hieronder kunt u een behandelaar vinden.

Vind een behandelaar bij u in de buurt