Nieuws item

Microcefalie door het Zika virus of door prenatale vaccinatie?

Er komen alarmerende cijfers naar buiten over microcefalie in Brazilië. Dit is een aangeboren hersenafwijking met veel te kleine hersenen en schedelomvang.

Bij nadere inspectie bleek het in werkelijkheid om een beperkter aantal te gaan, van de 4.180 gevallen zijn er 700 nader onderzocht en hieruit zijn 270 gevallen bevestigd als zijnde microcefalie. Van 462 gevallen werd dat uitgesloten.

Dat de verdenking op het Zika virus valt, baseert men op een aantal van zes gevallen waarbij het virus is aangetroffen.

Een andere bron van toxische belasting waar zwangere vrouwen in Brazilië sinds eind 2014 mee te maken hebben is de prenatale kinkhoestvaccinatie. Hoe zeker weten we dat dit vaccin dat ze krijgen in de vorm van een DKT prik (Boostrix) veilig voor hen is, maar vooral voor hun ongeboren kind? In hoeverre houdt de WHO commissie die belast is met het onderzoek naar Zika rekening met deze factor?
De bijsluiter van het DKT vaccin Boostrix vermeldt expliciet dat het bij zwangere vrouwen alleen gebruikt mag worden als er een werkelijk infectierisico bestaat.

‘Er zijn echter geen toereikende gegevens over het gebruik van Boostrix bij zwangere vrouwen. Daarom mag het vaccin alleen worden gebruikt tijdens de zwangerschap indien strikt noodzakelijk, en indien de mogelijke voordelen zwaarder wegen dan de mogelijke risico’s voor de foetus. ‘

Lees het hele artikel hier