Nieuws item

Verslag regiodag 25 september 2004

Zaterdag 25 september organiseerde het regioteam voor alle regiocontactpersonen een regiodag (scholing).

Omdat het de eerste keer was sinds het nieuwe bestuur is, dat de regiodag werd gehouden, waren de bestuursleden hier ook voor uitgenodigd om kennis te maken met alle regiocontactpersonen. Daarom werd de dag dan ook door de voorzitter Jeroen Sloendregt geopend.

We begonnen met elkaar voorstellen en vertellen wat er in de regio´s gebeurd, wat voor activiteiten er worden ondernomen e.d.. Duidelijk is dat in de actieve regio´s er ca. 30 personen op een avond komen, die ze 2 x per jaar organiseren en dat die regio´s ook financieel goed lopen. Daarnaast zijn er sinds kort twee nieuwe regiocontactpersonen, zijn er een drietal  regio´s zonder regiocontactpersoon en zijn er een aantal die alleen voor de klus staan en graag hulp willen hebben bij het bedenken en uitvoeren van de plannen. We spreken af. Vandaar ook een oproep voor extra hulp in dit kwartaalblad.

Sinds april heeft het regioteam beslist niet stilgezeten en heeft al heel wat van haar korte termijndoelstellingen gehaald. Veel van deze doelstellingen hebben te maken met het scheppen van duidelijkheid en het vereenvoudigen van het werk van de regiocontactpersonen. Zo zijn er inmiddels ?functie´omschrijvingen en proberen we door middel van standaard documenten ook de herkenbaarheid te vergroten. Daarnaast zijn met vereende krachten door Mischa en Tineke gewerkt aan een informatiemap, die zoveel mogelijk actuele informatie bevat en hopelijk als een antwoordenboek voor de regiocontactpersonen kan werken op de vragen die ze ongetwijfeld krijgen. Deze informatiemap werd doorgenomen en uitgelegd. Deze map wordt continu vernieuwd en uitgebreid door het regioteam.

Madeleine Muller heeft als penningmeester een standaarddocument gemaakt om de jaar(af)rekening per regio eenvoudig af te handelen. Dit document werd door haar uitgelegd. We hopen dat iedereen voortaan met dit document uiterlijk in februari de afrekening van het vorige jaar kan inleveren.

Als afsluiting van de ochtend vertelde Jeroen over de grote NVKP enquete die in 3e kwartaalblad van dit jaar zou verschijnen. De hulp van de regiocontactpersonen werd ingeroepen om door middel van de actieve ledenlijst (mensen die op het ledenenqueteformulier hebben aangegeven dat ze bereid zijn om actief voor de vereniging te zijn) zoveel mogelijk mensen telefonisch te bereiken om zo alle leden aan te sporen de enquete zelf in te vullen en zo mogelijk ook door familie en vrienden en deze natuurlijk ingevuld terug te sturen. Uiteraard mocht in dit telefoongesprek ook de promotie voor de jubileumdag niet ontbreken. We ontmoeten het liefst zoveel mogelijk leden!

Tijdens de lunch konden we met elkaar bijpraten. Het uitwisselen van ervaringen en het beantwoorden van vragen wordt als zeer waardevol beschouwd door de regiocontactpersonen. Voortaan zullen we hier op een regiodag minimaal een uur voor reserveren.

Tot slot vertelde Hilleen dat het de bedoeling is om 2x per jaar gratis in lokale media te staan met een stuk dat door de NVKP is opgesteld (uitsluitend bedoeld om mensen aan het denken te zetten). In plaats van de verantwoordelijkheid en de activiteit telkens bij de regiocontactpersoon neer te leggen, heeft het regioteam alle regiocontactpersonen de opdracht gegeven zoveel mogelijk emailadressen en contactpersonen te verzamelen van lokale kranten en tv-zenders. Op die manier kan vanuit het regioteam, na het eenmalig invoeren, met vrijwel 1 druk op de knop aan al die regionale blaadjes in het hele land bereiken. Mocht je thuis ook in het bezit zijn van deze krantjes, dan stellen we het enorm op prijs als je ons hiervan de emailadressen geeft. Dit mag naar voorzitter@nvkp.nl.

Al met al kan iedereen terugkijken op een geslaagde dag.

Het regioteam.  

 

 

Staand van links naar rechts: Trudy van de Tol, Regien Nijenhuis, Moniek Brands, Adrie Wenning, Mischa Hamers, Madeleine Muller, Tineke Schaper, Albert van de Kerkhof, Monique Feld, Cisca Buis.

Zittend van links naar rechts: Gerard Snik, Anita der Kinderen, Anita Schuit, Hilleen Reinink, Janneke Bergmans, Arieke Sandhu.