Nieuws item

Verslag bezoek conferentie Washington september 2000

Wetenschappers en politici worden wakker. Er kwamen op het congres veel medici en wetenschappers aan het woord. Wat opvallend is, is dat de meeste van hen gemotiveerd waren door ernstige reacties op vaccinaties van hun kinderen of kleinkinderen. Dat was ook het geval bij Dan Burton, lid van het Amerikaanse Congress, die inmiddels een aantal spectaculaire hearings voor het Congress heeft georganiseerd over de Hepatitis B vaccinatie, autisme, kwik in de vaccins, en ontoelaatbare banden van vaccinpolicy makers en de farmaceutische industrie. Hij hield op het congres ook een vlammend betoog.

 

Ongelooflijk maar waar, met 4 leden van de Kerngroep van de NVKP waren we op weg naar Amerika. Vanwaar dit enthousiasme ?

De sprekerslijst zag er veelbelovend uit, en de Amerikaanse zustervereniging van de NVKP, de NVIC (National Vaccine Information Center) is een van de oudste en krachtigste verenigingen op ons vakgebied. De toegangsprijs was laag, de vliegtickets goedkoop en een hotelkamer te delen, dus grepen we onze kans.

We hebben er geen spijt van gehad. Met veel nieuwe inspiratie en informatie, en niet te vergeten de ontmoetingen en kontakten met mensen die we alleen van papier kenden, kwamen we terug.

 

Amerika 10 jaar verder

Amerika laat zien welke situatie we hier over ongeveer 10 jaar kunnen verwachten.

Er worden nog meer vaccins gegeven, hepatitis B, vaak al direct na de geboorte, waterpokken, en de pneumococcen vaccinatie rukt ook al op. Vaccinatie is in vele gevallen verplicht. Bovendien  bevatten de meeste vaccins in Amerika Thiomersal, een kwikverbinding, als conserveringsvloeistof.

Al in 1982 zijn Barbera Loe Fisher en Kathi Williams gestart met een vereniging (DPT, Dissatisfied Parents Together) n.a.v. ernstige reacties van hun kinderen op de DKT spuit.

In 1985 schreef Barbera samen met Harris Coulter het baanbrekende boek? A shot in the dark?. 18 jaar later vormen Barbera en Kathi nog steeds het kloppend hart van de organisatie die nu dus NVIC heet.

Het wordt in Amerika steeds duidelijker dat er een enorme toename is van autisme, en allerlei leer- en gedragstoornissen. De groei is zo spectaculair dat meer mensen zich zorgen beginnen te maken.

 

Wetenschappers en politici worden wakker.

Er kwamen op het congres veel medici en wetenschappers aan het woord. Wat opvallend is, is dat de meeste van hen gemotiveerd  waren door ernstige reacties op vaccinaties van hun kinderen of kleinkinderen. Dat was ook het geval bij Dan Burton, lid van het Amerikaanse Congress, die inmiddels een aantal spectaculaire hearings voor het Congress heeft georganiseerd over de Hepatitis B vaccinatie, autisme, kwik in de vaccins, en ontoelaatbare banden van vaccinpolicy makers en de farmaceutische industrie. Hij hield op het congres ook een vlammend betoog.

 

?Show us the science?

Een belangrijk motto dat de NVIC hanteert is ?Show us the science?, ofwel ?toon ons de wetenschap die bewijst dat vaccinaties onschadelijk zijn?. Het onderzoek dat gedaan is voordat vaccins werden geïntroduceerd rammelt aan alle kanten. Altijd een veel te korte observatie periode en geen fatsoenlijke controle groepen, laat staan onderzoek naar de gevolgen op langere termijn. Daarbij nog een falende registratie van de bijwerkingen, dit alles maakt de wetenschappelijke basis van het vaccinatiebeleid heel smal.

Het is daarom de omgekeerde wereld van ons te verlangen de bijwerkingen te bewijzen. Wij zouden juist mogen eisen dat het vaccineren fatsoenlijk wetenschappelijk onderbouwd wordt, voordat het op zo?n massale schaal wordt toegepast.

 

Sprekers

Een overzicht geven van de lezingen van bijna 30 sprekers is onmogelijk. Ik zal een paar krenten uit de pap pakken. Wel is het de bedoeling dat alle lezingen in boekvorm worden uitgegeven, hopelijk snel want er zit enorm veel belangrijk wetenschappelijk materiaal bij.

Scott Montgomery, epidemioloog, vertelde dat polio epidemieën een typisch welvaartsverschijnsel zijn. Waar vroeger iedereen als kind al in contact kwam met het poliovirus, gebeurt dat nu door de (te) grote hygiëne niet meer, en daarbij verzwakt de pokkenvaccinatie de weerstand . Iets wat ikzelf aan de hand van nederlandse statistieken al eens heb beschreven in ?t Prikje.

Scott Montgomery is een collega van Dr. Wakefield de gastro-enteroloog die bekend is van zijn onderzoek naar het verband tussen autisme en chronische darmontstekingen en de BMR vaccinatie. De Inflammatory Bowel Disease Study Group van deze 2 onderzoekers zit niet stil. Na de aanvankelijke publicatie van 12 gevallen in de Lancet zijn nu al meer dan 120 kinderen onderzocht en het patroon wordt steeds bevestigd. Ook is nu de aanwezigheid van het mazelenvirus van het BMR vaccin in de darm van deze kinderen aangetoond (Dr. Singh Utah State University, U.S.A). Statistisch is de samenhang tussen autisme  en de aanwezigheid van het mazelenvirus in de darm 10x zo sterk als de samenhang tussen roken en longkanker. (Walter Spitzer, epidemioloog).

Dr. Stephanie Cave benadrukte nog eens dat het bij neurologische en auto-immuunreacties op vaccinaties, maanden tot 1 jaar kunnen duren voordat er symptomen optreden.

De normale bloedtesten geven bij vaccinatieschade meestal weinig afwijkingen te zien, je moet naar de speciale testen om afwijkingen te vinden. Ze vindt vaak hoge waarden van toxische metalen en verwijdert die uit het lichaam door behandelingen met een stof genaamd DMSA. (Denk aan het kwik in de Amerikaanse vaccins, maar ook aan aluminium in de nederlandse.)

Dr. John Menkes, een pionier op het gebied van de neurologische schade door het kinkhoest vaccin, benadrukte dat het de verschillende sterke toxinen van de bacterie in het vaccin zijn die deze hersenschade veroorzaken. Dus niet het heftige hoesten en zuurstof gebrek zoals ?deskundigen? nogal eens verklaren.

Belangwekkend was ook zijn onderzoek naar de gevolgen van een collaps (hypotonie) die vaak na vaccinatie voorkomt. Het RIVM in Nederland vindt dit een onschuldige complicatie zonder gevolgen.  Zijn bevindingen wezen echter uit dat kinderen met een collaps na vaccinatie een lager IQ en lagere prestaties in een aantal vaardigheidstesten hadden dan de controle groep.

Geen reactie wil niet zeggen dat er niets is gebeurd: na vaccinatie zijn er afwijkingen op het EEG gezien bij kinderen die geen symptomen hadden.

Een van de bekendste bijwerkingen van het kinkhoest vaccin zijn de convulsies (stuipen).

?koortsconvulsies? wordt er dan gezegd, maar Menkes constateerde dat de convulsies na de vaccinatie langer duurden dan de gewone koortsconvulsies. Vaccinatieconvulsies hebben volgens hem dikwijls een effect op de spraakontwikkeling. Zijn schatting van PVE (Post Vaccinale Encefalopathy, dwz hersenbeschadigingen) is 1 : 27.000 vaccinaties.

Opzienbarend was het onderzoek dat uitwees dat vaccins het RNA (erfelijk materiaal) kunnen veranderen, daarmee ligt een weg open naar het verklaren en bewijzen van vaccinreacties.

Dr. Barthelow Classen toonde het verband tussen vaccins en het ontstaan van suikerziekte wetenschappelijk zo overtuigend aan, dat het politieke onwil moet zijn dat deze boodschap nog niet is doorgedrongen tot de medische wereld.

Dr. Edward Yazbak verdiept zich speciaal in de effecten van het vaccineren van zwangeren en moeders die borstvoeding geven. Desastreuze gevolgen zoals hij liet zien. Ook in Nederland worden kraamvrouwen nogal eens verrast met een BMR vaccinatie.

Tussen 1955 en 1962 zijn zeker 100 miljoen mensen geënt met een poliovaccin dat verontreinigd was met het SV 40 virus, verdacht voor kankerverwekkende eigenschappen. Het wordt nog steeds gevonden in de hersenen van kinderen die aan een hersentumor zijn gestorven.

Wist u dat geen enkele vaccin is onderzocht op kankerverwekkende eigenschappen ?

Daar kwamen Raphaele Moreau- Horwin en Michael Horwin achter nadat hun zoontje aan een hersentumor was overleden. Een schrijnend verhaal over medici die met de wet in de hand het gezin dwingen een medisch nutteloze chemokuur aan hun zoontje te laten geven.

Op 28 augustus is hun verhaal uitgezonden in Netwerk(KRO); zo kwam het dat we op een gegeven moment om 12 uur nachts in Washington zaten te kijken naar een band van dit nederlandse T.V. programma. Meer over hun ervaringen en zoektocht door de medische catacomben op www.ouralexander.org

Schrijnend zijn ook het groeiend aantal gevallen waarbij ouders vervolgd en soms tot levenslang veroordeeld worden voor het SBS (Shaken Baby Syndroom) terwijl veel erop wijst dat de symptomen ervan ook door vaccinaties veroorzaakt kunnen worden. Dit is het geval met Alan Yurko wiens baby stierf door SBS zei de lekenjury, door vaccinatie zeggen anderen. Een uitstekend artikel hierover is geschreven door Dr. Buttram en Dr. Yazbak ?SBS or Vaccine-induced Encephalitis ? The story of baby Alan.? Kijk ook op www.woodmed.com  ?The story of baby Alan?

Ook in Nederland speelt inmiddels een soortgelijk geval.

Mijn conclusie is dat er wereld wijd een goed netwerk aan het ontstaan van Kritische Vaccinatie Volgers. De wetenschappelijke wereld is aan het wakker worden, en hoewel er nog nauwelijks geld is voor kritisch onderzoek is men in Amerika en Engeland bezig om miljoenen in te zamelen om dit broodnodige onderzoek te financieren.

Kortom opwindende perspectieven, veel werk, er zal echter nog heel wat water door de Rijn vloeien voordat er grote veranderingen komen, maar de schade door steeds meer vaccins wordt zo groot dat men er niet meer om heen kan.

 

Peter Guinee, (voorzitter van de kerngroep van de NVKP)