Nieuws item

De film 'Prik met' van Kristel Kuiper

is vanaf nu in zijn geheel te zien op Vimeo.

Een jonge moeder, zwanger van haar tweede kind, schrikt van heftige verhalen over vaccinatieschade. Ze onderzoekt welke keuze zij straks moet maken voor haar kind.

Klik hier voor de film...

Verhaal
Een jonge moeder gaat over 8 weken bevallen van haar tweede kind. Als haar kindje 8 weken oud is zal ze voor de eerste prikken op het consultatiebureau verwacht worden.

Haar oudste kind heeft ze gewoon zonder nadenken laten vaccineren, niet gerealiseerd dat het überhaupt een keuze is. Ze schrikt van vreselijke verhalen op internet van ouders met vaccinatieschade bij hun kind. Wat als het inderdaad helemaal niet zo veilig is als wordt voorgespiegeld? Heeft ze een risico gelopen met het vaccineren van haar zoon? Of is het een groter risico om het niet te doen? Hoe erg zijn de kinderziektes om mee te maken? En kun je deze keus wel maken voor je kind? Om hier uit te komen gaat ze op zoektocht naar het antwoord op de vraag wel of niet vaccineren?

Helaas staat haar vriend Frans er heel anders in: ’ Wat zijn wij er slechter van geworden? Als het niet veilig zou zijn zouden ze dat toch helemaal niet doen?’

Na alle informatie wordt de twijfel over vaccineren steeds groter. Maar de angst blijft ook knagen. Durf je het aan om je kind niet te laten vaccineren? Het lijkt kiezen tussen twee kwaden.