Nieuws item

Denk na, bevindingen van een ouder

Tijdens de informatie-avond in Amsterdam is  mij gevraagd om mijn bevindingen met al dan niet vaccineren te vertellen.

Van huis uit heb ik meegekregen dat het krijgen van kinderziekten kunnen bijdragen aan een gunstige ontwikkeling. Sterker nog; zij kunnen hard nodig zijn. Om redenen die bijvoorbeeld antroposofen aandragen. Dat wordt nu een te lang verhaal maar kort gezegd komt het er op neer dat mensen in het algemeen na het doormaken van een ziekte BETER worden. Beter dan daarvoor dus. Dat vind ik wel mooi!

Dus ik had mijn twijfels bij de BMR-prik, maar alleen om de rede dat ik het niet nodig vond aangezien iedereen van mijn generatie gewoon bof en mazelen heeft gehad en omdat kinderziektes dus soms gewoon nodig kunnen zijn. Maar de DKTP-prik vond ik normaal en ook erg logisch om te geven.

Na de geboorte van mijn dochter ben ik me gaan verdiepen in de vaccinaties.

Ik weet nog dat ik Sylvia Ankum een mailtje stuurde met de vraag wat de NVKP kan doen "omdat ik binnenkort de eerste vaccinatie moest laten doen". Mijn dochter was toen dus 1 maand dus ik had nog maar kort de tijd om informatie in te winnen omdat ze met twee maanden de eerste prik moest........

Wat een onwetendheid!! Ik ben nu 8 maanden verder en wat weet ik nu al zo ongelooflijk veel meer dan toen.

Met mijn ingewonnen informatie was ik in eerste instantie ontzettend kwaad. Op de overheid, op consultatiebureaus en op de hele medische wetenschap. Dat je als ouder zelf erachter moet komen wat de schade kan zijn van vaccineren. Ik heb dat nooit geweten. En ik werk zelf al jaren in de gezondheidszorg als kraamverzorgende. Ook was ik kwaad dat er nooit een gedegen onderzoek is geweest vanuit overheidswegen naar de schade van vaccinaties.

Nou, dan zelf maar op onderzoek uit en naarmate ik meer weet, des te minder wil en zal ik mijn kind laten vaccineren.

Ik wist niet dat het hele vaccinatiegebeuren zo gecompliceerd zou liggen. Het gaat allang niet meer alleen om dat het goed zou zijn als kinderen bepaalde ziekten zouden doormaken, het gaat om zoveel meer. Voor mij is er een enorme beerput opengetrokken die mij ernstig zorgen baart. Ik ben blij dat ik weet wat ik nu weet, maar soms ook niet.  Wat een verantwoordelijkheid.

Waar ik op uit ben gekomen qua schema is als volgt; absoluut niet de K, wel DTP, maar pas na een jaar, BMR ook niet.  Dat scheelt een hoop!

En alhoewel ik het eng vind om te gaan vaccineren ga ik er vanuit dat mijn oersterke kindje wat nog steeds borstvoeding , alleen biologisch-dynamische voeding, geen suiker en nauwelijks zuivel krijgt, deze DTP wel aankan.

Want ik geloof heel erg dat o.a. gezonde voeding en zowiezo een gezonde leefstijl enorm kan bijdragen aan het kunnen verwerken van de vaccinaties. Aan de andere kant kan deze voeding-en leefstijl ook zorgen voor een goede verwerking van eventuele ziekten maar zo blijf je bezig.

Daarbij zijn we thuis niet erg bezig om alles zo hygienisch mogelijk te houden voor ons kindje. Integendeel zou ik haast zeggen. Ik ben er van overtuigd dat dat ook bijdraagt in een goede afweer. Zeker toen ik hoorde dat kinderen in Oost-Duitsland beduidend minder last van bijvoorbeeld allergieen hadden dan kinderen in West-Duitsland puur en alleen om hygienische redenen. Dat verbaast me niks!

Affijn, een lang verhaal. Ik hoop dat ik een steentje heb kunnen bijdragen voor andere twijfelende ouders en andere geiinteresseerden.

Tot slot nog een opmerking van de assistente van het consultatiebureau toe ik nietsvermoedend vroeg naar een folder van de NVKP..."Nee, die folder hebben we niet, daar zijn we tegen......" Waar ze nou tegen zijn, weet ik nog steeds niet precies. Maar het geeft aan hoe er gedacht wordt over de NVKP en ouders die verder kijken.

Waarschijnlijk binnen tien jaar slaat iedereen zich voor de kop aangaande vaccinaties en bestaan ze nauwelijks of niet meer. En over 50 jaar zeggen we; Weet je nog, toen er vroeger gevaccineerd werd, wat waren we dom!!