Ervaringsverhaal van een 49-jarige man over vaccinaties en speciaal de griepvaccinatie.

Ervaringsverhaal van een 49-jarige man over vaccinaties en speciaal de griepvaccinatie.

“Gezien de hetze in de media rondom het onderwerp vaccineren en het bericht van de NVTG dat ik tegenkwam met daarin de vermelding dat het een ‘pre truth medicine’* is, heb ik besloten mijn griepprik ervaring toch eens te gaan delen.

Ik ben een man, geboren in 1969 en terugkijkend op mijn leven en wat ik nu weet door mijn eigen levenservaring, kan ik maar tot 1 conclusie komen, ik ervaar al mijn hele leven gezondheidsklachten door vaccinaties. Als kind was ik heel vaak verkouden en had te kampen met sinusholte problemen, altijd maar lopen met een chronische snotneus. Ook was ik een zogenoemd druk kind en ben ik op volwassen leeftijd gediagnosticeerd met ADD. Ondanks dat ik vaak verkouden was, kreeg ik toch trouw de vervolg prikjes, mijn ouders vertrouwden de artsen, die op de hoogte waren van mijn klachten. Mijn chronische snotneus bleef en dit heeft zelfs geleid tot een ziekenhuis opname om de boel eens grondig door te spoelen.

8 jaar geleden kwam mijn leven opeens op de kop te staan, ik werd gediagnosticeerd met lymfeklierkanker en belandde in het medische circuit. Ik kreeg dan ook, gezien mijn situatie destijds, het advies van mijn behandelend arts om het griepvaccin te gaan halen. Ik heb nog even getwijfeld, daar ik eigenlijk nooit vrees heb of had voor de griep zelf. Laten we wel wezen, in de tijd dat wij klein waren was ziek zijn nog ‘normaal’, de angstpropaganda die nu op ouders wordt losgelaten is zeer betreurenswaardig.

Ik heb destijds toch het advies opgevolgd van mijn behandeld arts en de griepspuit gehaald. Dit was in 2011 op het moment dat ik er eigenlijk al zeker van was dat ik de lymfeklierkanker had overwonnen. Dat heb ik geweten, de volgende dag zat ik met spoed in het ziekenhuis met opgezwollen lymfeklieren onder mijn oksel, ik zag de artsen druk in de weer en vroeg nog of dit een gevolg kon zijn van de griepvaccinatie, die ik een dag daarvoor in dezelfde arm had gekregen. Er werd geen risico genomen, ik ging direct onder het mes om al mijn lymfeklieren te verwijderen en te controleren op aanwezigheid van kankercellen. Gelukkig bleek dit niet het geval te zijn. Op de vraag of het een reactie kon zijn op de griepvaccinatie heb ik nooit een antwoord gekregen. Maandenlang heb ik last ondervonden van deze operatie, ik kreeg oedeem aan mijn arm en ben bij een oedeem therapeute terecht gekomen. Dit gaf verlichting van de pijnklachten. Tijdens de operatie is een zenuw beschadigd waardoor er een gevoelloze plek is ontstaan in mijn bovenarm. Meestal herstellen deze zich. Dit kan een aantal maanden duren tot blijvend zijn, bij mij is het laatste het geval. Laat duidelijk zijn dat het griepvaccin veel ellende teweeg kan brengen, de effectiviteit is ook nooit bewezen. Een ‘pre-truth medicine’* lees je dan terug, en dat na ál de ellende die ik zelf heb mogen ervaren, nadat ik het advies had opgevolgd van mijn behandeld arts!”

A.K 1969


Bron:
1 artikel uit het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde van 20-09-2018
https://www.ntvg.nl/artikelen/wel-geen-griepprik/volledig

* ‘Pre-truth’ is een woord dat wordt gebruikt om aan te geven dat er geen bewijs aan ten grondslag ligt, maar dat we worden beïnvloed door wat we willen geloven, meer op basis van emoties dan door objectieve feiten.  Hier wordt ‘pre-truth medicine’ gebruikt voor het griepvaccin.

Meer ervaringen: