Moe en darmklachten na gele koorts vaccinatie

Moe en darmklachten na gele koorts vaccinatie

Jonge vrouw, 21 jaar, komt bij een homeopaat vanwege moeheid en darmklachten. Anamnese afgenomen. Op mentaal-emotioneel gebied geen problemen in de voorgeschiedenis. Ze vertelt dat ze vorig jaar "verplicht" Hepatitis-B vaccinatie heeft gehad vanwege haar start met de opleiding fysiotherapie.
Ze heeft daar verder geen bijwerkingen van ondervonden. Deze zomer is ze naar Kenia geweest om in een weeshuis te werken als vrijwilligster. Ze heeft DKTP- en gele koortsvaccinatie gehad.
Eerst heeft ze Nux Vomica gehad. Een middel dat de overprikkeling op het zenuwstelsel weg haalt en specifiek op het maag-darmstelsel werkt. Hierop verdwenen de darmkrampen, maar de moeheid bleef.
Omdat het gele koortsvaccin verzwakte gelekoortsvirussen bevat is het een vaccin dat geregeld bijwerkingen geeft. Daarom werd de keuze gemaakt om te starten met het "ontstoren" van het gelekoortsvaccin. Ontstoren wil zeggen dat, door het geven van het gepotentieerde vaccin (zodanig verdund en geschud, dat er niets meer van de uitgangsstof aanwezig is, maar wel de energie ervan), de energetische blokkade die het vaccin in het lichaam veroorzaakt heeft, opgeheven wordt. Ze krijgt 2 korrels mee, die ze onder de tong in moet nemen, de 2e korrel 2 weken na de 1e. Daarbij krijgt ze ook in water en in vet oplosbare vitamine C om de "giftige" stoffen te neutraliseren.
Resultaat: 3 dagen na de eerste korrel krijgt ze gele ontlasting en darmkrampen. Na 1 week 2 dagen een grieperig gevoel met lichte verhoging (immuunsysteem is aan het werk!). Een week na de eerste korrel voelt ze zich al minder moe en kan zich beter concentreren op school: hoeft niet meer na school gelijk een uur te gaan slapen. Na de tweede korrel krijgt ze weer gele ontlasting, maar geen darmkrampen meer. Ook het griepgevoel blijft dit keeer uit. Ze gaat daarna met school op skivakantie. Ze is verbaasd over de hoeveelheid energie die ze daar heeft, maar ze is nog niet op het oude energieniveau van voor de vaccinaties.
Ze krijgt een 3e korrel mee. Al die tijd heeft ze dagelijks 1 gram van beide soorten vitamine C genomen. Hierna blijft haar ontlasting de normale kleur. Haar energie, het leren en boeken lezen zijn weer op het oude niveau. De homeopaat besluit in samenspraak met haar niet meer de DKTP te ontstoren. Mocht ze terugvallen in haar energie dan kan dat nog een overweging zijn. Vooralsnog lijkt de gele koortsvaccinatie de "bottleneck" te zijn die haar energie tijdelijk flink verstoord heeft.