Waterpokken zo erg?

Waterpokken zo erg?

De beslissing om niet te vaccineren is niet over een nacht ijs gegaan, maar ik sta nu vol vertrouwen achter mijn beslissing.

Ik heb 2 kinderen; een jongen van 5 jaar en een meisje van bijna 2. Beiden hebben ze aan het begin van deze zomer de waterpokken gehad. Ik weet het nog goed. Het begon bij mijn zoon eerst met een nacht koorts. De volgende dag leek er niets aan de had, een beetje hangerig. Klein zomergriepje? Maar nee, toen ik ze 's avonds in bad deed, zag ik ineens een paar rode vlekjes op zijn rug.
De volgende dag was hij af en aan wat hangerig, sliep wat op de bank en heeft zelfs nog even buiten gespeeld (het was erg mooi weer). Zo duurde dat een dag of 3 en toen was het ergste voorbij. De vlekjes werden minder en hij heeft geen jeuk gehad. Wel heb ik hem elke avond in bad gedaan met haverzemelen en een scheutje St. Janskruidolie (daar had hij zelf om gevraagd en leek mij wel een goed idee).

Ik dacht eerst dat mijn dochtertje er goed vanaf kwam, maar die kreeg het precies de incubatietijd later. Bij haar was het wat heftiger met de rode vlekjes. Ze was er iets zieker van dan haar broertje. Meer slapen en wat meer verhoging, maar verder hetzelfde verloop. Ook geen jeuk en na drie dagen weer vrolijk en blij. Dus zo erg zijn de waterpokken…

Verder zijn ze zelden ziek; af en toe een griepje of verkouden. Daarbij werk ik wel aan een zo optimaal mogelijk immuunsysteem.

Vaak krijg ik te horen wat een lekkere gezonde kinderen ik heb.

"Ze zien er echt uit als blije buitenkinderen."


Myrna van den Brink, Bussum

Meer ervaringen: