Welke keuze past het best bij je?

Welke keuze past het best bij je?

"Allereerst mijn complimenten voor deze geweldige en overzichtelijke site!

Mijn ervaring die ik wil delen:
Het vraagstuk “vaccineren of niet vaccineren” kan eindeloze discussies teweeg brengen. Persoonlijk denk ik dat vaccineren een groter risico met zich mee brengt. Maar daar gaat het niet om. Een betere vraag is “welke keuze past het best bij je”? Ben niet te bang om op je gevoel te vertrouwen. Vergaar kennis. Zorg dat je bij twijfel in contact komt met gelijkgestemden als je daar behoefte aan hebt. Je bent niet de enige. Via de site van de Nederlandse Vereniging Kritisch Prikken kun je je ook aansluiten bij een forum.

In het jaar na de geboorte van onze zoon (aug 2003), las ik een interview met een voormalig vaccinonderzoeker. Ik vond dat toen behoorlijk schokkend en geloof dat nu de tijd aanbreekt dat dit soort informatie langzaam begint door te dringen tot de mensheid. Dit interview stond toen in het kwartaalblad van de Nederlandse Vereniging Kritisch Prikken (NVKP). Freek Hagoort, de acht jaar oude jongen Freek Hagoort overleed op 9 maart 2009 drie dagen nadat hij gevaccineerd was tegen Bof, Mazelen, Rodehond, Difterie, Tetanus, Polio, (BMR-DTP).

Omdat ik in die tijd bezig was met de studie “gezondheidstherapeut” maakte onze verloskundige ons attent op het bestaan van de NVKP. Ze dacht dat ik wel geïnteresseerd zou zijn in het gedachtengoed van deze vereniging. Hiervoor ben ik haar overigens nog steeds erg dankbaar. Inderdaad; mijn interesse was gewekt en mijn zoektocht ging van start.

Echter ik bevond me op dat moment, wat betreft kennis omtrent vaccineren op niveau nul en zoals je wellicht weet valt de oproep om deel te nemen aan het rijksvaccinatieprogramma al heel snel na de geboorte van je kindje op de deurmat. Je hebt doorgaans als kersverse ouder geen enkel benul en hebt je van tevoren (jammer genoeg) niet verdiept in deze materie. Dus de race tegen de klok was begonnen…

Onze zoon is uiteindelijk, na eerst een paar maanden het vaccineren te hebben uitgesteld, enkel gevaccineerd tegen “HIB” en tetanus. Als ik toen had geweten wat ik inmiddels weet (na veel lezen, informatie verzamelen en ervaring) dan was onze zoon net als onze dochter (geboren feb 2005) helemaal niet gevaccineerd. Twijfel groeit met kennis en angst neemt af.

Op een leeftijd van 1½ jaar, nadat onze zoon werd gekrabd door onze kat, hebben we hem laten vaccineren tegen tetanus. Zestien dagen (16e dag na vaccinatie blijkt een kritische dag te zijn voor het immuunsysteem) na toediening van het vaccin werd hij heel erg ziek. Oren en keel waren behoorlijk ontstoken. Dagenlang hoge koorts…Paracetamol bracht zelfs geen einde aan de koorts. Nog nooit hadden we hem zo ziek, zwak en weerloos gezien. Zijn lijfje kreeg het gewoon niet verwerkt. Natuurgeneeskunde die voorheen vaker goede ondersteuning bood, mocht niet baten. Uiteindelijk had onze zoon een antibioticakuur nodig en herstelde. Maar sindsdien bleef hij verschillende jaren kwakkelen met terugkerende oorontstekingen totdat we bij het antroposofische consultatiebureau MIRA op homeopatische wijze het tetanusvaccin hebben ontstoord. Sindsdien is hij oorontstekingsvrij gebleven; zelfs tijdens de zwemlessen voor het zwem- ABC.

Vaccineren is een handeling die voort komt uit ANGST voor ziekte. Maar deze angst is naar mijn mening lang niet altijd reëel. (let wel : bij kinderen zonder gezondheidsproblemen).

Onze zoon heeft toen hij 1 jaar was, zonder problemen kinkhoest doorgemaakt. Met een extra hoeveelheid Vitamine C kon hij deze gevreesde ziekte makkelijk doorstaan en in het beginstadium tot stoppen brengen.

Ik probeer zoveel mogelijk te leven zonder angst en vertrouw op de natuurlijke kracht van mijn kinderen wiens immuunsysteem bewust zo puur mogelijk is gehouden, wat daardoor vele malen weerbaarder is dan een veelvuldig gevaccineerd lichaam. Bij een minder of ongevaccineerd lichaam, waar dus minder of niet door de mens in is “geroerd”, heeft het uiterst geavanceerde immuunsysteem de kans gekregen om zich natuurlijk, dus ongestoord te kunnen ontwikkelen. Ik denk dat deze kinderen over een veel beter functionerend immuunsysteem beschikken en zijn dus ook veel beter in staat (i.t.t. volledig gevaccineerden) om welke ziekte dan ook vlot zonder complicaties te kunnen doorstaan.

Als onze dochter (bijna 7) ziek is, is dit kort en krachtig. Ze is zelden bij de huisarts geweest en heeft nog nooit antibiotica nodig gehad. Daarbij nog een belangrijk gegeven: Koorts is een zeer belangrijke eigenschap van onze afweer. Boven de 39,2 kunnen zich geen virussen en bacteriën meer vermenigvuldigen, daarom ben ik ook geen voorstander van het veelvuldig gebruik van koortswerende middelen omdat je deze indringers dan de kans geeft om zich te vermenigvuldigen/cq handhaven.

Het is gebleken dat er zich ook veel meer complicaties voordoen bij kinderziekten wanneer er gebruik wordt gemaakt van koortswerende middelen. Eigenlijk heel logisch allemaal als je de achtergrond weet. Natuurlijk moet je altijd heel alert zijn en blijven als je kind koorts heeft. Goed in de gaten houden en op een juiste manier begeleiden. En natuurlijk ook niet te hoog laten oplopen. Ik maak altijd dankbaar gebruik van citroensokjes. (Natuurlijk effectief middel) En als de kindjes pijn hebben gebruik ik natuurlijk ook wel eens paracetamol. Maar ik ben me bewust van de helende kracht van koorts.

Tenslotte nog twee belangrijke feiten die mij altijd hebben gesterkt:

  • Ziektes niet zijn verdwenen door vaccins! Er zijn grafieken die duidelijk laten zien dat vanaf 1850 tot 1950 het aantal sterfgevallen door diverse ziektes al met 99,5% was teruggedrongen door o.a. betere leefomstandigheden; schoon drinkwater, betere huisvesting, hygiene en door betere voeding (alhoewel we hier anno 2009 weer vraagtekens bij kunnen gaan zetten). In 1953 zijn we in Nederland pas begonnen met vaccineren;
  • Toen men in Japan in 1975 de minimumleeftijd voor D(ifterie)K(inkhoest)T(etanus)-inentingen verhoogde naar twee jaar, was er een scherpe daling van de sterfte aan meningitis bij babies tot een jaar oud en daarbij verdween ook wiegedood nagenoeg van het toneel. (Bron: Japanese Ministery of Health, Mortality Statistics.) Mijn conclusie: Ik kies liever voor niet vervuilende, het lichaam ondersteunende natuurlijke alternatieven en ben bereid de eventuele consequenties te dragen die daaruit voortvloeien in blijvende liefde voor mezelf en voor onze kinderen."

Judith, opgetekend door Door Frankema (www.vaccinvrij.nl)

Meer ervaringen: