Niet meer reageren ná de DKTP-inenting

Niet meer reageren ná de DKTP-inenting

Ook ik heb een ervaring met een inenting meegemaakt en wil die graag delen.

Mijn dochter is geboren in januari 1987, na een goede zwangerschap van 41 weken. De bevalling was moeizaam en uiteindelijk geen thuisbevalling. Een mooi en gezond meisje kon ik daarna in mijn armen sluiten. Zij heeft drie maanden borstvoeding gehad.

Toen ze drie maanden oud was heeft zij de 1e DKTP-inenting gekregen, waarna zij heel ziek werd, ze was vooral heel stil, koortsig, apathisch en reageerde niet meer.

De plaatsvervangend huisarts is toen komen kijken, het was inmiddels nacht, hoewel hij in eerste instantie niet wilde komen. Pas toen ik zei dat ik dan naar het ziekenhuis zou gaan omdat ik het niet vertrouwde, kwam hij. De huisarts testte haar reflexen door haar een beetje omhoog te “gooien” en hier reageerde ze niet goed op, haar reflexen waren uitgevallen. Ze was behoorlijk ziek. Wij moesten haar die nacht bij ons houden en in de gaten houden, zei hij, en de volgende ochtend vertellen hoe het met haar ging.

Er is daarna een melding gedaan, ik meen bij het Ministerie van Volksgezondheid, maar het is te lang geleden om me dat nog precies te herinneren. Er is wel iemand langs geweest die precies wilde weten wat er was gebeurd.

Bij de volgende inenting is de K van Kinkhoest eruit gelaten op advies van de huisarts of de consultatiebureauarts. Ik heb er toen wel voor gezorgd dat de vaccinaties werden begeleid en ontstoord door korrels van een homeopathisch arts en ik ben meer gaan lezen over kritisch prikken. Ze heeft daarna ook geen noemenswaardige klachten meer gehad.

Toen zij ongeveer 8 jaar was is heeft zij kinkhoest gehad, dit was niet vervelender dan een langdurige verkoudheid, we gingen toentertijd ook gewoon nog op vakantie.

Nu heb ik inmiddels 2 prachtige, gezonde kleinkinderen en zij zijn niet gevaccineerd, juist vanwege deze ervaring.

Ik ben dus voorzichtig met vaccineren, tegen welke ziekte dan ook.

Aan alle jonge ouders wil ik zeggen dat het goed is om alle kanten te bekijken voordat je je baby laat vaccineren. Mijn mening is dat men ook later kan beginnen met vaccineren en zelfs de vaccinaties los van elkaar kan laten geven (dus niet als cocktail), kijk naar het gewicht van je baby en niet alleen naar de leeftijd. Zorg dat de weerstand goed is, ik ben voorstander van Ortiflor voor moeder en kind, dat de weerstand bevordert. Zorg dat je kindje voldoende vitamine D en C binnenkrijgt. En kijk wat er op homeopathisch gebied kan! Homeopathisch gezien, kun je vaccinaties ook ‘ontstoren/ontgiften’.

Groet Marja Lindsen

Maart 2021

Meer ervaringen: