Opmerking van vriendin

Opmerking van vriendin

Het begon allemaal met een opmerking van een vriendin van mij. Zij zei dat het wel handig was om je in de zwangerschap alvast te verdiepen in de vaccinaties, want als de baby geboren is, zijn er zoveel dingen waar je tijd in gaat zitten dat er geen tijd voor is om je daarover te buigen. Wat ben ik blij geweest met die opmerking, want daardoor ben ik me inderdaad gaan verdiepen in deze materie. Verder speelde het volgende ook een grote rol. Na de geboorte van Thijs, onze oudste, zijn we naar Frankrijk gereisd om voor twee maanden vrijwilligerswerk te gaan doen op een vakantiecentrum. Het was toen erg lastig om de prikken in Nederland te gaan halen. We hadden dus al bedacht om het gewoon later te gaan doen. Op dit vakantiecentrum beviel het ons echter heel goed en uiteindelijk zijn we daar anderhalf jaar gebleven, verder was hier ontzettend veel literatuur te lezen over vaccinaties.

Ik ben me gaan inlezen en het boek van Viera Schreibner, welke ik zeer ingewikkeld en wetenschappelijk vond, heeft mij doen overtuigen om helemaal geen vaccinaties te geven, omdat ik het idee kreeg dat ze erg gevaarlijk konden zijn, er allerlei bijwerkingen konden optreden en ik vroeg me af of ze wel werkten. Vooral het verhaal over het onderzoek dat zij bij baby's heeft gedaan waarin naar voren komt dat baby's vlak na de inenting een verstoorde hartritme hebben of zelfs één die stopt en de baby overlijdt. De vraag die toen bij mij ontstond was de volgende, wat als mijn kind heel ernstig ziek wordt, nare bijwerkingen krijgt of misschien wel overlijdt door een vaccinatie, die 'ik' heb toegediend?? Ik, wij de ouders, geven namelijk de toestemming hiervoor, wij kiezen voor deze vaccinatie, wij kiezen ervoor om deze spuit te laten zetten en ik wil dan gewoon weten wat erin zit, wat het doet en wat de werking is.

Op al deze vragen kon ik geen bevredigend antwoord vinden dus besloot ik, en mijn man met mij, om geen vaccinaties te geven aan ons kind. Daarbij hoort natuurlijk wel de vraag wat als mijn kind dan één van de ziekten krijgt waartegen ingeënt wordt, wat dan? Dan heb ik dat in elk geval niet veroorzaakt, maar is dat 'Gods' wil en zal ik als ouder alles doen om mijn kind te ondersteunen en beter te maken.

Ik vond het een hele stap en het vergde ook tijd om te beseffen dat vaccinaties die gegeven worden, waarbij vanuit de overheid gezegd wordt dat het veilig is en gedaan wordt alsof het allemaal getest is, om te beseffen dat dit niet waar is. Dat bijna niemand, zelfs de huisarts en de consultatiebureau arts, verpleegkundigen, verloskundigen en ander medisch personeel niet weet wat er in de vaccinaties zit. Ongelooflijk maar waar. Gelukkig zijn er steeds meer ouders die dit wel willen weten en willen weten wat er in hun kind gespoten wordt. Net zo goed als je wilt weten wat je eet.

Fam. Gelauf, Lobith

Meer ervaringen: