Overvaccinatie?

Overvaccinatie?

In onze jeugd kregen we alleen de "pokkenprik". We leefden beiden in een zeer kinderrijke omgeving (10 tot 12 per gezin). Er is nooit een kind dood gegaan aan mazelen of andere infectieziekten. Wij beiden hebben nog nooit een antibioticakuur in ons leven gehad. Nu lijkt het de gewoonste zaak van de wereld te zijn geworden, dat kinderen al op vroege leeftijd antibiotica krijgen vanwege oor- of luchtweginfecties. Niemand vraagt zich af hoe dit komt. Virussen horen door een normaal werkend immuunsysteem "om zeep gebracht" te worden.

Wat is het verschil in afweersysteem tussen de kinderen van vroeger en nu?

Onze kinderen zijn alleen (eenmalig) voor DTP ingeënt. Onze zoon kreeg na zijn eerste DTP-prik astma. Beiden hebben nooit een antibioticakuur nodig gehad. Op hun 17e resp. 15e hebben ze mazelen doorlopen. Waren daar heel ziek van, maar zijn er (met homeopathische middelen) goed doorheen gekomen. Daarna was onze zoon van zijn astma (en 'pufjes') af.

Zouden kinderen ook zo veel gezondheidsproblemen hebben zonder alle inentingen in de 2e, 3e en 5e maand? Het immuunsysteem moet zo hard werken om die 3x8 vaccins weg te werken, dat het alle voorbijkomende infecties niet meer aan kan.

Ligt het probleem mogelijk bij overvaccinatie en afbreuk van het afweersysteem van jonge kinderen?

Vriendelijke groet,

Paul (56 jaar) en Monique (54 jaar) uit Dordrecht

Meer ervaringen: