Zelf als gevaccineerd kind veel ziek

Zelf als gevaccineerd kind veel ziek

Ik heb mijn dochter niet ingeënt. Ik heb veel gelezen over inentingen en ik was niet meer overtuigd van het positieve effect van inenten. Zeker toen ik over de bijwerkingen las.

Zelf was ik als kind veel ziek, had astmatische bronchitis, vaak oorontstekingen en was chronisch verkouden. Ik kreeg veel medicijnen vanwege mijn benauwdheid. Uit testen bleek dat ik bijna voor alles allergisch was. Kortom, dit lijkt veel op de gevolgen van inenten. Ik kan alleen niet bewijzen dat het daar van komt. Op mijn 18de ben ik radicaal gestopt met reguliere behandelingen en overgestapt op klassieke homeopathie. Langzamerhand werd ik beter. Een groot voordeel was dat ik me met homeopathische middelen veel beter voelde, omdat ze geen bijwerkingen hebben.

Ik kreeg heel veel kritiek van mensen om mij heen dat het onverantwoord was dat ik mijn kind niet heb ingeënt. Op het consultatiebureau lieten ze me echt voelen dat ik een slechte en onverantwoorde moeder was. Vaak krijg ik de opmerking dat mijn kind beschermd is dankzij het feit dan anderen ingeënt zijn.

Maar ik zie dat mijn kind helder is, gevoelig is en niet ziekelijk zoals ik was. En jammer genoeg zijn er bijna geen kinderziektes meer in Nederland. Niet dat ik blij zou zijn met een ziek kind, maar door de kinderen de kinderziektes door te laten maken helpen we ze een handje om sterker te worden. Mentaal, emotioneel én fysiek sterker. Door de kinderen de kinderziektes af te nemen, maken we ze eigenlijk alleen maar meer chronisch ziek. Slechts alleen middels het doormaken van ziekten verwerven we levenslange immuniteit. En dit geven zij weer door aan hun kinderen.


Pieternel Peltenburg, Den Haag

Meer ervaringen: