Uitgeput na de tetanusvaccinatie.

Uitgeput na de tetanusvaccinatie.

In juli 2013 kom ik na een tetanus vaccinatie in bed te liggen met een moeheid, die aanvoelt alsof ik uitgepunt ben. Ik voel mij als een zombie. De huisarts zegt dat er geen verband is met de vaccinatie. Ook de internist legt eind 2013 mijn melding over de tetanusinjectie naast zich neer. Uitslag CVS, het Chronische-vermoeidheidssyndroom. Een bezoek aan een psychiater eind 2013 geeft de uitslag: SOLK, wat staat voor Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten.

Juli 2018 blijkt er na het trekken van een hoektand in het bovengebit een ontsteking te zitten, al sinds januari 2007 als gevolg van een foutieve wortelkanaalbehandeling. Er zijn foto's, die zichtbaar maken, dat de stiften die de tand in 2007 moesten verstevigen door de wortelpunt in het bot terecht zijn gekomen. De klachten van voor 2013 bevestigen dit. Dat er een ontsteking heeft gewoekerd heb ik niet gevoeld en was op foto's niet te zien.

Vanaf trekken van de hoektand is het weer langzaamaan beter gegaan. De tandarts, op de hoogte van mijn lijdensweg sinds 2013 en van een ernstig verzwakt immuunsysteem door deze ontsteking, doet desondanks in oktober 2018 een rigoureuze mondhygiëne met de nieuwste ultrasone apparatuur aan het ondergebit. Twee dagen erna lig ik weer op bed, zonder energie. De tandarts weet het niet meer. Via de huisarts krijg ik met veel moeite in januari 2019 een verwijzing voor een internist. Ik meld hem mijn ervaringen met de ontsteking en de ultrasone behandeling bij de tandarts.

Ondanks mijn melding wordt er niet gericht gezocht en komt er geen oplossing. Bij bloed- en urineonderzoeken zijn sinds 2013 afwijkende waarden in bloed en urine geconstateerd. Ook hiermee is niets gedaan.  

De lichamelijke en geestelijke aftakeling sinds juli 2013 tot op heden zijn dermate ernstig dat ik niets meer kan en nu wederom veel op bed lig. Nadenken en onthouden is bijna niet meer mogelijk.

In februari 2019 is er op de CBCT-scan (een driedimensionale scan van de kaak) niets afwijkends te zien. In juli 2019 heb ik op mijn eigen verzoek alle tanden en kiezen onder narcose in het ziekenhuis laten trekken. De kaakchirurg was van alles op de hoogte, maar gooit na de operatie direct alles weg, niets blijkt meer te achterhalen te zijn.

Vanaf 2013 ben ik nu inmiddels bij de vierde huisarts, omdat ik nergens gehoord word.  Deze huisarts zegt dat de oorzaak niet gevonden zal worden en werkt tegen. Daarom heb ik maar een klacht ingediend bij SKGE, de geschillencommissie.

Tot juli 2013 was ik met veel plezier een gedreven, zorgzame, zelfstandige workaholic. Mijn leven is nu een hel.    

Met mijn verhaal hoop ik dat mensen zich meer bewust worden van het feit, dat je een vaccinatie moet afwegen en bij twijfel van de noodzaak kunt weigeren. Bij complicaties erna kan de injectie niet ongedaan gemaakt worden en word je met al je eerlijkheid voor gek verklaard. Er is een kans dat je lichaam, zoals in mijn geval, door de blijvend verminderde weerstand in snel tempo aftakelt en er gevolgschade ontstaat.  
Vaccineren is in Nederland vrijwillig, een keuze en een eigen verantwoordelijkheid.

De heer M. 59 jaar oud. (Opgetekend juli 2019)

Meer ervaringen: