Wees goed geïnformeerd en vertrouw op een gezond immuunsysteem!

Wees goed geïnformeerd en vertrouw op een gezond immuunsysteem!

Het vaccinatieprogramma is zo ingeburgerd, dat je je in eerste instantie niet eens vragen stelt over de zin of onzin ervan. De informatie vanuit de overheid is zo geformuleerd, dat het vanzelfsprekend is dat je meedoet. En toch hebben wij onze dochter niet laten inenten. Na er veel over gelezen te hebben, was het voor ons de moeite waard om het een kans te geven. Het klinkt dan net of we ons kind in het diepe gooien. Maar we zijn er van overtuigd, dat inenten niet de oplossing is. We geloven zelfs, dat het het immuunsysteem ernstig verzwakt. Waren de inentingen 100% veilig en wisten we dat er geen schadelijke effecten zouden zijn op lange termijn in het leven van ons kind, of zeg na een generatie of 20 of 35784, natuurlijk zouden wij dan niet twijfelen! Maar zover is de geneeskunde nog lang niet.

Maar goed. Na die beslissing te hebben genomen, weet je dat veel mensen in je omgeving het niet met je eens zullen zijn. Ze beginnen te discussiëren, zonder geïnformeerd te zijn. Ze denken dat je óf streng gelovig bent óf niet in de reguliere geneeskunde gelooft. "Ben jij zo'n groene?" werd ook een keer gezegd. En dat is best vermoeiend. Toch waren er ook tegengeluiden te horen. Sommige mensen vonden het zelfs dapper van ons om zo'n keuze te maken. Die mensen hadden hun kinderen zelf helaas wel ingeënt. Want ze wisten niet beter.

Het lastigste vond ik het, toen wij ons kind wilden laten inschrijven bij het grootste kinderdagverblijf bij ons in de buurt. Geweigerd. Zij vonden het risico te groot voor zwangere vrouwen, waarvan de vrucht kwetsbaar is voor bepaalde kinderziektes. Die gedachte begrijp ik op zich wel. Iedere reden is bedoeld ter bescherming en niet zo zeer bedoeld tegen ons. Wij hebben toen wel gebruik gemaakt van een voorbeeldbrief die te vinden is op de site van de NVKP, om te wijzen op ons recht. Helaas zonder resultaat. Het ging hierbij om een eigen bedrijf, dus mochten ze die keuze maken. Zo werd het ons verteld. Gelukkig hebben we daarna een ander kinderdagverblijf gevonden, waar we openlijk en zonder problemen over vaccinaties konden praten en onze dochter werd zonder probleem opgenomen.

Ze is nu twee en een half jaar oud en heeft buiten wat verkoudheden en een griepvirus alleen nog de Waterpokken gehad. Dat is een kinderziekte met een doorgaans mild verloop en ze heeft er, behalve een hoop jeuk, amper last van gehad. "Wacht maar tot je een ernstige ziekte tegen komt", zullen sommigen nu denken. Maar ik ben er niet meer zo bang voor. Ik heb, mede dankzij de NVKP, veel kunnen lezen over kinderziektes en inenten. Ik ben niet meer ongericht bang voor iets dat natuurlijk is, bij het leven hoort. We leven in synergie met alles om ons heen en daar horen virussen en bacteriën ook bij. Het immuunsysteem torpederen is geen goeie oplossing voor een weerbaar mens. Laat je in ieder geval goed informeren en weet, dat je niet met het programma mee hoeft te gaan. Je kunt zelf beslissen, welke inentingen er gebruikt gaan worden en wanneer! Het is helemaal niet nodig om zo vroeg te starten bijvoorbeeld. De reden, waarom wij helemaal niet met entingen zijn begonnen, is dat we denken dat het gezonde lichaam hier prima mee weet om te gaan. Een beetje hulp kan natuurlijk geen kwaad, maar heb een beetje vertrouwen in jezelf.

 Fam. Kuiper, Budel

Meer ervaringen: