Waarom mijn kinderen niet gevaccineerd zijn en hoe mazelen verliep.

Waarom mijn kinderen niet gevaccineerd zijn en hoe mazelen verliep.

Wij hebben 3 kids van 8, 6 en 1 jaar oud. Mijn man is vroeger gevaccineerd, ik niet vanwege geloofsredenen. Later heb ik me alsnog laten vaccineren i.v.m. vakantie naar Brazilië, Thailand, enz... Zou ik nu niet meer doen. Toen ik zwanger was van nr. 1 twijfelde ik of ik wilde vaccineren. De reden om niet de vaccineren is voor mij 2-ledig: geloofsredenen en gezondheidsredenen. Wij zijn christen en ik geloof dat ons leven in de hand van God ligt. En het tweede is dat ik het gewoon niet gezond vind dat zulke jonge baby`s met rommel worden ingespoten. De eigen afweer krijgt de kans niet om iets te doen, want dan is het al lamgelegd door de vaccinaties. De eerste keer op het consultatiebureau heb ik aangegeven dat ik nog niet wist of ik wilde vaccineren. Daar werd wel normaal op gereageerd. Toen ik zei dat ik definitief niet ging vaccineren zei de verpleegkundige dat ze er vanuit ging dat ik er heel goed over had nagedacht en er veel over had gelezen. Dat vond ik nogal een bijzondere opmerking. Alsof je er alleen maar goed over hoeft na te denken als je besluit niet te vaccineren en als je wel vaccineert, dat je dat maar klakkeloos moet doen. Ik heb de indruk dat het wel zo werkt. Ik moet me vaak verdedigen dat ik onze kids niet laat vaccineren. Vaccineren is normaal. Niet vaccineren is abnormaal. Bij onze derde werd toch nog weer gevraagd of ik wilde vaccineren op het cb en ik heb toen gezegd dat ik helemaal overtuigd ben van het niet vaccineren. Daar werd uiteraard niet op ingegaan.

Tijdens de mazelenepidemie vorig jaar kregen onze 2 oudsten ook de mazelen(in de zomervakantie 2013) De 6 meiden van onze buren hebben ook allemaal de mazelen gekregen en ook een ander gezin in de buurt en op school vele kids met de mazelen. Onze kids zijn 2 dagen goed ziek geweest met koorts en daarna knapten ze alweer op. Geen complicaties. De saamhorigheid in de buurt was groot en we gaven elkaar adviezen, omdat we allemaal in hetzelfde schuitje zaten. Ik heb me geen moment zorgen gemaakt. Onze kinderen zijn zelden ziek, dus als ze een keer ziek zijn dan is dat bijna gezellig.....;-) Er lag er 1 op de bank, de ander op een matrasje op de grond en lekker vertroeteld worden door mama. Veel aten ze niet, maar vooral drinken en fruit. Jonas (toen bijna 6 maanden) stond er gezellig tussen in de box. Ik heb hem niet weggehouden Hij heeft het niet gekregen, waarschijnlijk omdat ik volledig borstvoeding gaf. Paracetamol heb ik niet in huis en dat hebben ze dus ook niet gekregen. Koorts heeft wat mij betreft een functie en dat moet je dus niet onderdrukken met paracetamol. Geef je kids gezond eten, geef ze lang borstvoeding als je die mogelijkheid hebt(heb zelf de 2 oudsten ruim 2 jaar bv gegeven en de jongste is nu 16 mnd. en krijgt nog 3 a 4 keer daags) en laat ze lekker in alle rust uitzieken als ze ziek zijn. Een lichaam kan zelf een hoop oplossen is mijn ervaring en soms moet je dan wat geduld hebben. Maar dat valt voor veel mensen niet mee in deze gehaaste maatschappij.

Nog even de reactie van het cb toen ik kwam met de jongste en vertelde dat de oudste 2 de mazelen hadden gehad. Ze vroeg als eerste of ze complicaties hadden gekregen, terwijl bekend is dat de meeste mazelengevallen zonder complicaties verlopen en ik zei dat ik het ook niet gemeld had aan het RIVM, omdat ik echt zo boos werd om de stemmingmakerij in de media en overal over de mazelen. Ze zei dat ze daarover niet met mij in discussie ging, omdat wij daar anders over dachten. Dat bevestigt voor mij weer de vooringenomenheid van het cb en het niet verder willen kijken/lezen dan je neus lang is, wat getuigt van domheid en kortzichtigheid.


Hartelijke groet,

Ellen Verduijn

Nieuwerkerk aan den IJssel

Meer ervaringen: