Had ik maar eerder geweten dat vaccinaties zo schadelijk waren. Kon ik de tijd maar terugdraaien.

Had ik maar eerder geweten dat vaccinaties zo schadelijk waren. Kon ik de tijd maar terugdraaien.

In juni 2010 werd mijn oudste dochter geboren. Een prachtig meisje dat goed dronk en sliep. Een voorbeeld baby. Als onwetende moeder ging ik mee in het Rijksvaccinatieprogramma. Bij de eerste vaccinatie kreeg ik het advies van de consultatiebureauarts om maar een paracetamol te geven als ze koorts zou krijgen. En zo is het ook gegaan. Dezelfde avond kreeg ze een koortsstuip. Ik was volledig in paniek. De koorts steeg ineens naar boven de 40 graden, haar lipjes werden blauw en haar oogjes draaiden weg. Op dat moment was ik zo bang en dacht dat ik mijn kindje zou verliezen. We belden met de huisartsenpost, maar de arts reageerde erg nuchter. Niks om ons zorgen over te maken. We beleefden een onrustige nacht. Gelukkig was de koorts de volgende ochtend weer gezakt.

Na de volgende vaccinaties begonnen de klachten te komen; darmklachten, onverklaarbaar veel huilen, oorontstekingen, regelmatig blaasontsteking met vaak antibiotica daarvoor. Maar het kwam niet in mij op om te twijfelen aan de vaccinaties, het hele programma is gevolgd.

Met vier jaar kreeg ze nogmaals de DKTP. Toen kwamen de blaasontsteking nog vaker met nog ergere klachten. Zo erg dat ze hoge koorts en heftige buikpijn kreeg en het tegen een nierbekkenontsteking aan zat. Elke maand kwam het weer terug en moest ze aan de antibiotica. Op een gegeven moment wilde ik dat niet meer. Ik ben op zoek gegaan naar een natuurlijke geneeswijze. Met voedingssupplementen is ze er helemaal bovenop gekomen. Wat een opluchting was dat. Wel heb ik nog een keer bij de huisartsenpost gezeten om eigenlijk alleen maar vast te laten stellen dat mijn dochter een blaasontsteking had, zodat ze vervolgens weer kon beginnen met de voedingssupplementen. Maar de arts wilde mij verplichten om met de antibiotica te starten. Toen ik dat niet wilde, heeft zij mij de hele zaterdagmiddag telefonisch lastiggevallen. Uiteindelijk heeft ze een melding bij mijn huisarts gedaan en bij Veilig Thuis. Ik was zó boos. Ze klaagden me nog net niet aan wegens kindermishandeling. Ik wil alleen maar het beste voor mijn kind.

In 2016 zag ik een vaccinatiediscussie op tv. Dit was de eerste keer dat ik kritische geluiden hoorde. Ik ben mij toen gaan inlezen en verdiepen in vaccinatieschade. Ik ben enorm geschrokken van alle ervaringsverhalen, maar ook van de leugens van de overheid dat vaccins veilig en effectief zijn. Ik ben toen pas gaan kijken naar alle veranderingen bij mijn dochter. Door naar oude foto's en filmpjes te kijken, viel het mij ineens op hoe open en aanhankelijk ze was als peuter. Na de vaccinatie met vier jaar is dit heel erg veranderd. Ze was onrustig en afstandelijk geworden, was snel afgeleid, ze wilde niet meer aangeraakt worden en maakte weinig oogcontact. Ik werd er helemaal verdrietig van. Door de slechte concentratie had zij op school moeite met rekenen en taal.

Op een gegeven moment hoorde ik over de mogelijkheid om vaccinaties te ontstoren. Toen ben ik op zoek gegaan naar een klassiek homeopaat in de buurt. Nu, drie ontstoringskuren verder, heb ik mijn meisje weer terug. Ze knuffelt weer (heel veel zelfs), maakt oogcontact en wat ik zo mooi vind is dat ze haar gevoelens weer weet te uiten. Op school gaat het op alle fronten heel goed, zij kan zich goed concentreren en heeft meer rust. Zij is helemaal opgebloeid.

Een ontroerde moeder, die heel blij is dat het ten goede is gekeerd.  April 2019

Meer ervaringen: