Beschermen homeopathische geneesmiddelen of behandelingen even goed als vaccinaties?

Beschermen homeopathische geneesmiddelen of behandelingen even goed als vaccinaties?

In hoeverre de huidige vaccinaties echt beschermen is niet onderzocht. Bij een epidemie of het heersen van een ziekte krijgen gevaccineerde kinderen juist ook de ziekte waartegen zij gevaccineerd zijn in even hoge mate of zelfs hogere mate als niet-gevaccineerde kinderen. Het doormaken van een ziekte geeft de allerbeste bescherming.
Het kinkhoest vaccin biedt zeker geen garantie. Er komen ieder jaar vele gevallen van kinkhoest voor bij ingeënte kinderen.
Homeopathische geneesmiddelen kunnen het zelfgenezende vermogen van het lichaam ondersteunen tijdens het doormaken van kinderziektes en ziekten in het algemeen. Zij onderdrukken niet, maar versterken de algemene weerstand.

Bij vaccinatieschade, negatieve gevolgen van vaccinatie, kan het toedienen van de inentstof in zeer verdunde en gepotentiëerde vorm in de zogenaamde “ontstoringskuur” helpen om deze schade op te lossen. De NVKP adviseert deskundige begeleiding hierbij en verwijst naar de lijst van behandelaars. Zo kan een kind dat na het toedienen van vaccinaties bijvoorbeeld herhaalde oorontstekingen heeft ontwikkeld, hiervan verlost worden.